2014. október 01-től ismét emelkednek a rendszerhasználati díjak

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének 8/2014.(IX.15.) MEKH rendeletével 2014.10.01-től ismét módosulnak egyes rendszerhasználati díj tarifák.

A földgáz szállítás és tárolás tekintetében ezúttal nincs változás. Elosztó társaságonként és kapacitás kategóriánként eltérő mértékben emelkednek a lekötött órai csúcs / mérő névleges teljesítmény m3/h alapján meghatározott elosztási alapdíjak és forgalmi díjak.

20-100 m3/h névleges teljesítményű gázmérővel rendelkező fogyasztási helyek esetében csak az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt., a TIGÁZ DSO Kft. és az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. elosztási területén található fogyasztási helyek esetében emelkednek az elosztási alapdíjak, legnagyobb mértékben az ÉGÁZ-DÉGÁZ területen 8%-kal.

101 m3/h feletti kapacitás lekötésnél minden elosztói területen vagy az elosztási kapacitásdíjban, vagy az elosztási forgalmi díjban, vagy mindkettőben történt emelés. A legnagyobb mértéket itt is a fent megnevezett 3 elosztó társaság alkalmazza.