A Hungaro Energy Kft. segített kiszűrni a túlméretezett gázmérőket

A nemzeti fejlesztési miniszter 36/2011.(VII.12.) NFM rendelete a földgáz rendszerhasználati díjak megállapításáról szóló 31/2009.(VI.25.) KHEM rendelet módosításáról új egységárakat állapított meg...

A gázdíjon felül a földgáz szállításáért, a tárolásáért és az elosztásáért fizetendõ kapacitás alapú és forgalmi díjak összességében az ügyfelek által fizetendõ kapacitásdíj emelkedéséhez (E.ON elosztói területen különösen jelentõs mértékben) és a forgalmi díjak csökkenéséhez vezettek.

A Hungaro Energy Kft. felajánlotta a segítségét ügyfelei számára, hogy amennyiben a fogyasztási helyükön felszerelt gázüzemû készülékek típusát és teljesítmény adatait megadják, úgy a szerzõdésben lekötött várható gázfelhasználást is figyelembe véve, megvizsgálja, hogy nincs-e túlméretezve a fogyasztási helyen felszerelt gázmérõ. A kitöltve visszaküldött adatlapok kiértékelése alapján minden ötödik fogyasztási helynél azt állapítottuk meg, hogy kisebb teljesítményû gázmérõ is elegendõ lenne a gázfelhasználás mérésére és ügyfeleinknek útmutatót adtunk, hogy a mérõcsere érdekében hogyan kell eljárniuk. Így a jövõben nem kell indokolatlanul sok kapacitásdíjat fizetniük.

Továbbra is fogadunk gázüzemû készülék és gázmérõ kapacitás felmérõ igényeket ügyfeleinktõl és bízunk benne, hogy másoknak is sikerül segítenünk a fizetendõ rendszerhasználati díjak csökkentésében.

Üdvözlettel: Hungaro Team