Készüljünk fel időben a fűtési szezonra!

Elmúltak a kellemes nyárias napok, csökken a napi átlaghőmérséklet és egyre többen fontolgatják, hogy beindítják a fűtést. Javasoljuk, hogy előtte ellenőriztessék a gázkészülékeket!

A gázkészülékek biztonságos és gazdaságos üzemeltetéséhez legalább egy évben egyszer, de minimum a fűtés szezon előtt ajánlott egy gázkészülék szerelő szakemberrel elvégeztetni a gázkészülékek átvizsgálását, karbantartását. Ez nem csak a magasabb fűtésszámlától, hanem a szén-monoxid-mérgezéstől és egyéb veszélytől is megóvhatja a felhasználókat.

A nyári időszak alatt lerakódó finom porszemcsék, szennyeződések elégnek a készülék bekapcsolásakor és a kormozódás csökkenti a teljesítményt.

A nem megfelelő beszabályozás is csökkenti a hatásfokot, ezt is érdemes ellenőriztetni.

A berendezések elöregedésével korrózió jelenhet meg a vezetékeknél, belső alkatrészeknél, a tömítések kiszáradhatnak, ami mind veszélyforrást jelent.

A gázkészülékeken kívül fontos a kémény átvizsgáltatása is. Ha a készülék égési táplevegőjének biztosítása nem megfelelő, a füstgáz visszaáramolhat a helyiségbe, mely komoly veszélyeket hordoz, adott esetben halált is okozhat. Növelheti a biztonságot, ha szén-monoxid érzékelőt szerelnek fel és az jelzi az esetleges veszélyt, de nem spórolható meg vele a kémény karbantartása!

A gázberendezések biztonságos állapotáról az ingatlan tulajdonosának vagy használójának kell gondoskodnia, a rendszeres karbantartásra, műszaki-biztonsági felülvizsgálatra törvény is kötelezi az érintetteket.
A megfelelően ellenőrzött és karbantartott gázkészülékek biztonságosak, hatásfokuk nagyobb, így gazdaságosabban és takarékosabban lehet üzemeltetni őket.
Biztonságos és műszaki hiba mentes gázfelhasználást kívánunk!