KORÁN VAN MÉG DÖNTENI A 2014-2015 GÁZÉVI BESZERZÉSRŐL

Napirenden van a határozott idejű áramszerződések megújítása és köszönhetően az áramárakra kedvező hatással bíró nemzetközi tényezők kedvező alakulására a vállalkozások csökkenthetik a villamos energia kiadásaikat.

A szerződéshosszabbítások kapcsán a földgáz kereskedelemmel foglalkozó áramszolgáltatók egyúttal 2014/2015 gázévi földgáz ajánlatokat is tesznek. Ebben a kérdésben azonban korai lenne most döntést hozni. Nem ugyanazok a tendenciák érvényesülnek az áram és a földgáz beszerzési árak alakulásában. Míg az áram áresésben jelenleg jellemzően az olcsóbb szenes erőművek és a megújuló energiahordozók térnyerése játszik szerepet, addig a gáz árát más tényezők pl. az olaj ár és az USD árfolyam alakulása, valamint egyéb nagykereskedelmi szerződési feltételek befolyásolják. Az utóbbiak a gázév második felében, a pontosított beszerzési mennyiségek alapján jóval kedvezőbbek lehetnek, ami az ajánlati árakban is megmutatkozhat a mostani árszinthez képest. Érdemes tehát várni és a döntést a jelenlegi földgázkereskedő következő gázévi ajánlatának ismeretében meghozni, mert az ellátást végző kereskedő mindig jobban ismeri az adott vevői igényeket és fogyasztási szokásokat.

Éljenek az áramdíj csökkentési lehetőséggel most és várjanak még a gázszerződés kérdéssel, hogy a szerződésük lejárathoz közelebbi időpontban kedvezőbb döntést hozhassanak!